Voor wie

De Stichting Veilig buiten in de zon met haar campagne Nu smeren voor Later heeft zich als doelstelling gesteld zoveel mogelijk buitenplaatsen in Nederland te voorzien van gratis beschikbare zonnebrand bescherming. We hebben hierbij een viertal doelgroepen benoemd:

Sport

Sport

Buiten sporten is heerlijk. De meeste Nederlanders doen dit al fanatiek van jongs af aan. Helaas is het een stuk minder vanzelfsprekend om je tijdens het buiten sporten goed in te smeren. En dat is juist zo ontzettend belangrijk. De zon, zelfs op dagen dat de zonkracht laag is, vindt elk bloot stukje van jouw huid tijden het sporten. En kan daarmee zonschade veroorzaken. Hoe vaker je huid zonschade oploopt, hoe groter de kans is op huidkanker. Goed insmeren voorkomt dit.

Zorg ervoor dat ook jouw sportclub of vereniging haar leden beschikking geeft tot altijd gratis zonnebrand bescherming. Vraag een dispenser aan of zamel met elkaar het bedrag van 375 euro in en de stichting Veilig buiten in de zon plaatst op jouw locatie een volledig geautomatiseerde dispenser inclusief 1 liter zonnebrand bescherming. 

Kinderen

Sport

Zon schade wordt het meest opgelopen op jonge leeftijd. De huid is dan nog niet gewend aan de zon en verbranding ontstaat snel. Zeker bij Nederlandse kinderen omdat zij een relatief lichte pigment in de huid hebben. Het is daarom van groot belang dat zonnebrand bescherming altijd en overal beschikbaar is op schoolpleinen, kinderdagverblijven en speeltuinen. Eigenlijk overal waar kinderen buiten spelen, moet het mogelijk zijn om snel die neusjes en schoudertjes in te smeren.

De dispenser van de stichting Veilig buiten in de zon kost 375 euro inclusief 1 liter zonnebrand bescherming. Huur en huurkoop is ook mogelijk. Dit bedrag kan direct door de ouders ingezameld worden, maar kan ook via gemeenten of als schoolbestuur of kinderdagverblijf leiding aangevraagd worden. U kunt dit via doneren of dispenser aanvragen doen of een email naar info@veiligbuitenindezon.nl. Samen voorkomen we huidkanker bij onze kinderen op latere leeftijd.

Vrije tijd

Evenementen

In onze vrije tijd, op vakantie, bij festivals, in weekendjes weg, dansend, genietend en soms alcohol drinkend, zijn mensen niet bewust hoeveel schade de zon aanricht. Daarom is beschikking tot bescherming noodzakelijk.

Evenementen organisatoren of vakantiepark managers kunnen gemakkelijk de dispensers van stichting Veilig buiten in de zon aanvragen. De dispensers zijn gemakkelijk overal te bevestigen en daarna weer te verplaatsen. Er wordt 1 liter zonnebrand bescherming meegeleverd. Uiteraard is nabestellen gemakkelijk. 

Via een online dashboard is per dispenser bij te houden wat de status van de accu is en hoeveel zonnebrand er nog in het apparaat beschikbaar is. Het apparaat komt op die manier dus nooit "leeg" te staan. Ideaal voor vakantie parken en festivals overal in Nederland. Aanvraag gaat gemakkelijk via info@veiligbuitenindezon.nl of dispenser aanvragen

Bouw

Bouw

Onze hardwerkende mannen in de bouw staan zo vaak onbeschermd blootgesteld aan de zon. Met schadelijke gevolgen. Want zon schade veroorzaakt huidkanker. Het is dus belangrijk om je als je buiten werkt meerdere malen per dag in te smeren. Ook als de zonkracht niet zo sterk lijkt (op een licht bewolkte dag) is het gevaar op verbranding nog steeds aanwezig. Beschikking tot gratis zonbescherming vergemakkelijkt het besef om je in te smeren en het ook daadwerkelijk te doen.

De dispenser van Veilig buiten in de zon is gemakkelijk in een bus te bevestigen, te verplaatsen en kan langere tijd op een locatie hangen en dan weer meegenomen worden.  Zamel er een in met zijn allen of vraag het aan je werkgever. Je kunt hem laten mailen naar info@veiligbuitenindezon.nl

  • NL
    Nederlands
  • EN
    English