Nu smeren voor later. Het klinkt nog zo ver weg. Maar door nu je huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan zonnestraling voorkom je op latere leeftijd huidkanker. Met de campagne Nu smeren voor later wil de stichting Veilig buiten in de zon 1) bewustzijn creëren (want de zonkracht in Nederland wordt nog steeds zeer onderschat), en 2) zoveel mogelijk buitenplaatsen in Nederland voorzien van vrij toegankelijke dispensers met daarin een SPF zonnebrand bescherming met SPF 30. Daarmee zal het aantal patiënten met huidkanker op langere termijn afnemen. Help jij mee?

De campagne Nu smeren voor Later richt zich op de volgende doelgroepen

Sport

Sport

Buiten sporten is heerlijk. Al van jongs af aan. Helaas vergeten we ons vaak in te smeren. Daarom zijn dispensers met gratis zonnebrand belangrijk bij sportplaatsen.

Kinderen

Kinderen

Schoolpleinen, speeltuinen, overal waar kinderen buiten spelen, moet het mogelijk zijn om snel die neusjes en schoudertjes in te smeren.

Vrije tijd

Vrije tijd

Vakanties, festivals, weekenden weg. In onze vrije tijd genietend, dansend soms met alcohol gepaard, zijn we niet bewust hoeveel schade de zon aanricht. Daarom is beschikking tot bescherming noodzakelijk.

Bouw

Bouw

Onze hardwerkende mannen in de bouw staan zo vaak onbeschermd blootgesteld aan de zon. Met schadelijke gevolgen. Beschikking tot gratis zonbescherming helpt direct.

Dispenser

De volledig geautomatiseerde dispenser is geschikt voor alle buitenplaatsen in Nederland waar er een wand, plaat, muur, of hek is waaraan hij bevestigd kan worden. De dispenser kost eenmalig 375 euro inclusief 1 liter gratis zonnebrand bescherming en plaatsing. Bij plaatsing van elke dispenser gaat er 5 euro naar het KWF. De dispenser kan ook gefinancierd worden via huurkoop.

Zonnebrand bescherming

Huidkanker ontstaat door overmatige blootstelling van de huid aan uv-straling. In Nederland zijn we zo graag buiten en liefst met een lekker bruin kleurtje. Het is mogelijk om op een gezonde manier een bruin kleurtje te krijgen. Maar dan echt door ervoor te zorgen dat je huid langzaam went aan de zon. En dat kun je doen door je huid regelmatig (liefst iedere twee uur) in te smeren met een goede zonnebrand bescherming. De zonnebrand in de dispensers van de campagne Nu smeren voor later bevatten een Sun Protection Factor 30, hebben groene filters (dus geen belasting voor het milieu) en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen, ook voor baby's.

Samen zetten we overal dispensers neer met zonnebrand bescherming om huidkanker terug te dringen.

Kosten uitleg

Uitleg over hoe de kosten opgebouwd zijn.

  • NL
    Nederlands
  • EN
    English